На 1 май: КНСБ започва благотворителна кампания за работниците 01.05 | 13:40

„Не си сам” цели да подсигури помощ на всеки засегнта от коронавируса

От iNews.bg

В  Деня на труда и работническата солидарност КНСБ, нейните основни членове и фонд "Проф. д-р Желязко Христов, д.м.” стартират национална благотворителна кампания "Не си сам” в подкрепа на работещите синдикални членове, засегнати от разпространението на COVID-19.

Като най-голямата обществена организация, КНСБ не може да остане безучастна към съдбите и нуждите на членовете си, засегнати от разпространението на коронавируса. Инициативата предвижда материална помощ под формата на продукти, лекарства, медицински пособия и др., които синдикалният член заяви. Размерът й ще е минимум 150 лв., като по преценка на отделните федерации той може да бъде и по-голям. Федерацията на синдикатите в здравеопазването, например, планира да подкрепи всеки свой заболял член с помощ в размер на 500 лв.

С целеви дарения в благотворителната инициатива се включват браншовите и регионалните структури на конфедерацията, както и синдикалните организации от предприятията и учрежденията. Към настоящия момент готовност за взаимопомощ заявяват Федерация на снидикатите в здравеопазането, Синдикатът на българските учители, Независима синдикална федерация на енергетиците в България, Федерация на независимите синдикални организации от леката промишленост, Националната синдикална федерация "Метал-електро", Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации, Съюзът на транспортните синдикати в България. СБУ и ФНСДУО осигуряват финансова подкрепа за акцията в размер на по 3000 лв. В същия размер е и сумата, осигурена от "Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”. СТСБ дарява 1000 лв.

Кампанията ще се стреми да покрепи максимално повече заразени синдикални членове и да генерира ресурс от 100 хил. лв., който да достигне до тях. За целта благотворителна кампания "Не си сам” обявява следната банкова сметка за набиране на средства на Сдружение с нестопанска цел "Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк

Средствата ще бъдат разходвани при пълна прозрачност, ще бъдат публикувани детайлни отчети за постъпилите средства и направените дарения.

Структурите на КНСБ са в готовност за съдействие и чрез доставяне на помощи, предоставяне на информация, придвижване на документация и други необподими дейности.

Към момента има регистрирани случаи на COVID-19 в здравния сектор, градския транспорт, леката промишленост, енергетиката, дирекция "Пожарна безопасност".

КНСБ апелира за солидарност и призовава всички свои членове и структури да се включат в благотворителната инициатива.

Водещи

Най-четени