Нелегалните тютюневи фабрики край Пловдив произвеждали 11% от незаконните цигари 11.07 | 17:45

От iNews.bg

Разкритите тютюневи фабрики в село Труд и Ръжево Конаре са зареждали  11% от незаконно произведените на територията на страната цигари . Това каза  заместник-главният прокурор Иван Гешев  при изслушване в Комисията за наблюдение на приходните агенции и борса със сивата икономика, предаде "Фокус".
 
 По думите му, миналата година  разкритите фабрики за незаконни цигари са щели да причинят щета за най-малко 500 млн. лв . "Правоохранителните органи са допринесли за предотвратяване на щети в посочените доста сериозни размери. Само последната съвместна операция бяха намерени две фабрики, едната за рязане на тютюн, другата за производство, с действащата поточна линия и друга, която е в готовност да бъде монтирана и да започне също производство", посочи той.
 
"Следва да бъде отбелязано, че това е  може би най-голямата производствена дейност, наблюдавана от прокуратурата . Бяха намерени марки на световно известна компания. Констатираните незаконно произведени на територията на страната 11% от тях са произведени от тези фабрики", заяви Гешев.

Водещи

Най-четени