Не бързайте да прибирате чадъра! Възможни са слаби превалявания 16.03 | 08:00

За утре се гответе за понижаване на температурите

От iNews.bg

Времето става все по-пролетно, особено днес със тези 17 градуса, които се очакват в Сандански и Видин. Не бързайте обаче да прибирате чадърите, защото и днес на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Облачността ще бъде значителна и ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

За утре обаче е добре да сте готови за рязко понижаване на стойностите. През уикенда отново градусите в термометрите ще тръгнат нагоре, но все пак още сме в месец март, така че можем да очакване изненади.

Максималните температури ще са между 10 и 17 градуса. За столицата синоптиците предвиждат най-много 12 градуса, колкото ще бъде и по морето.

В планините облачността ще е значителна, с превалявания от сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, а на 2000 метра - около минус 2 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от югозапад. Максимални температури на въздуха ще са между 8 и 13 градуса, а тези на морската вода - 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Водещи

Най-четени