Не са открити нередности на южния плаж в Несебър 25.07 | 16:14

Не са установени пропуски по отношение на водно-спасителна дейност, няма констатирани нередности по отношение на площта на преместваемите обекти и др

От iNews.bg

GPS система установи, че повече от 55 на сто от пясъчната ивица на морски плаж "Несебър – юг” е предоставена за свободно ползване на плажуващите, а плажът е отличник, който отговаря на абсолютно всички изисквания.  Внезапните проверки за изправността на ивицата бяха извършени чрез електронния контрол от въздуха вчера и днес. Действието на GPS-a засича обекта и изпраща сигнали до сателит за броя на заведенията, спасителните постове, обезопасяването на прилежащата акватория, здравното медицинско обслужване, свободни зони, чадъри.

"Не са открити никакви нарушения относно разпределението на ивицата за платен и свободен достъп.  GPS-ът установи с точност , че по-голямата част от южната ивица е предоставена за свободно поставяне на плажни принадлежности . Много е важно хората да знаят, че имат свободен достъп, а безплатната зона е по цялото протежение на ивицата”, каза управителят на плаж "Несебър – юг” Кирил Спасов.

Не са установени пропуски по отношение на водно-спасителна дейност, няма констатирани нередности по отношение на площта на преместваемите обекти и др.

Всички заведения на южния плаж в Несебър са заустени в канализационната система. Няма нерегламентирано изхвърляне на мръсни води в морето. Пясъкът и морската вода са чисти установиха при последната проверка представители на две институции, които отговарят за чистотата на морските води - Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите и Регионалната здравна инспекция. Всички резултати от взетите проби до този момент са с отлични показатели. Спасов уточни, че преливникът, който се намира между 5-ти и 6-ти спасителен пост е предназначен единствено за отвеждането на дъждовни води.

"Всички знаете, че крайбрежната плажна ивица е изключителна държавна собственост. Преливникът, от който се изтичат част от дъждовните води е изграден от години и е в заварено положение ”, уточни Спасов, който стопанисва морски плаж "Несебър - юг” от 2017 г.  Ивицата се намира в ниската част на града и при обилни дъждове, част от водата се излива директно върху пясъка. За да защити пясъчната ивица стопанинът е изградил пред приливника диги тип "габиони”. Сама по себе си дъждовната  вода не крие риск от замърсяване на водите за къпане, добави Спасов.

На плажа са създадени условия за комфорт и спокойна почивка на всички туристи. На ивицата патрулира жива охрана. Тя следи за реда по плажа, спокойствието на летовниците  и най-вече  за евентуални опити за кражби. Тази година плажът бе отличен със световния сертификат "Син флаг”. Отличието е признато в туристическата индустрия за това, че плажът е добре менажиран с отлични услуги, водата за къпане е в граници и не застрашава здравето на хората, гарантирана е безопасността на посетителите.

Водещи

Най-четени