Николай Радулов: МВР не се справя добре с работата си 30.06 | 15:59

За това има много обективни и субективни фактори и вината не е само на МВР, категоричен е бившият главене секретар на вътрешното ведомство

От iNews

През последните 10 години интересът към МВР се засили по ред причини, една от тях е заради реакцията към престъпността.

Това заяви проф. Николай Радулов - полицай, професор и главен секретар на вътрешното министерство по време на правителството на Иван Костов, в предаването "Тази неделя” по БТВ. 


По думите му МВР не се справя добре с възложената му работа, като за това има много обективни и субективни фактори и вината не е само на МВР. 

Работата началник на районно управление в София е една от най-главоболните, каза проф. Николай Радулов. 

"От една страна той не е политическа личност, но друга страна е лицето, което е добре познато в района. СДРВ работи от години с 15-20% недокомплект. Това означава, че на раменете на началника на Районното се струпват задачи, които си противоречат. Трябва да се представи полицейско присъствие някъде, а възможностите за това са много малки. Работят под силен стрес, когато се загуби контрол е възможно човек да не издържи на натоварването”, обясни Радулов. 

Вчера с дисциплинарно уволнение бе заплашен шефът на 6 РПУ в София след като стана ясно, че той е буйствал в заведение, а по-късно се е качил на колата си и при проверка е отказал проба за алкохол. След скандала Петър Василев напуснал заведението с личната си кола, но бил спрян за проверка от пътна полиция. 

След инцидента на Василев е съставен акт - колата му е свалена от регистрация, глобата му е 2000 лева, а книжката му е взета за 2 години. 

"Може да е бил много добър в работата си, но всичко това се нулира, защото в дни, в които имаме по 10-15 души убити по пътищата от катастрофи, включително и заради употреба на алкохол и неспазване на правилника, това нещо ни се демонстрира от началник на РПУ в центъра на София", коментира още проф. Николай Радулов.

Водещи