Нинова иска парламентът да пропусне лятната си ваканция 19.06 | 16:14

44 282-ма мигранти са минали през България. Питаме премиера иска ли да ни ги върнат, каза тя

От iNews.bg

Противоречията се задълбочават между НПО и майките на деца с увреждания. Най-странното е, че социалният министър не участва в преговорите. Имаме усещане, че се тупа топката. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.

Настояваме до юли законът да се промени и да се реши проблемът с хората с увреждания. Затова настояваме да няма НС никаква ваканция, добави Нинова. "Голяма част от проблемите на майките щяха да са решени, ако се решаваха навреме. През май месец предлагаме решения, но не се приемат от управляващите. Решение на проблема сме предоставяли и на МТСП. Нашето искане е министерството да съкрати сроковете за решаване на проблемите на протестиращите майки. Настояваме само правителството да си свърши работата. Имаме конкретни предложения, просто правителството да ни чуе”, добави Антон Кутев.

"Европа се раздира от мигрантите. Виждаме реакциите в Германия, Австрия, Италия – обща ос срещу мигрантския проблем. Питаме премиера каква е позицията на кабинета. Настояваме да се яви в НС да информира за позицията на кабинета. Не е ясно колко са бежанците, преминали през България, заявяват от БСП.

44282 души са минали през България преди да стигнат до Европа, отчетоха социалистите "Питаме премиера, съгласен ли всички да се върнат в България, каква позиция ще изрази". Нашата позиция е всички бежанци да се върнат от страната, от която са дошли, заяви Нинова.

По темата за водния ад в София Калоян Паргов разкритикува Метрополитен, който не е спрял движението на метрото, въпреки че много от станциите са били наводнени, включително и линиите."Бурята Фандъкова ни връхлита за пореден път", отбеляза Паргов.

БСП иска извънредна сесия на Общинския съвет, на която Фандъкова да обясни как се готви общината за превенцията на подобни явления. Ако кметицата не докаже, че може да управлява града – освен с пиара, да си подаде оставката.

Най-четени