Нинова към съпартийците си: Направихме промяната в партията, сега да направим и в държавата 13.09 | 18:11

Преизбраният лидер на БСП поздрави членовете след вчерашния вот за председател

От iNews.bg

Вчера партията беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път в 130-годишната си история - да направим пряк избор на председател. Тя го посрещна с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете на партията показаха, че БСП е най-демократичната модерна лява европейска партия. Това каза преизбраният лидер на социалистите Корнелия Нинова на пресконференция по повод проведените вчера избори за председател.

И продължи:

Вчера се доказа,  че БСП е зряла, с най-високо организирана и проведена кампания, с институционална култура - сама, без професионална администрация, без заплащане, доброволно, направи показно как се правят избори. В над 1 000 секции с участието на над 8 000 души, без никакви инциденти, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, чакащи да предадат изборните книжа, с бързо приемане на бюлетините по график от цялата страна - наистина показахме много висока организационна и институционална култура.

Поздравявам ви, другари, които, освен в Централната комисия по прекия избор, и по места участвахте в организирането и провеждането на избора. Благодаря ви сърдечно за това, което показахте, че можем.

Високата избирателна активност, близо 70%, е безпрецедентна за България във всички видове избори. Подкрепилите ме 43 228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидира и е единна. Всички внушения, че БСП се разцепва и се раздира от противоречия, просто приключиха във вчерашния ден.

Партията доказа, че е в удивителна кондиция. Но това не е просто кондиция и единение за един човек. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката през последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Да припомня какъв е той - чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. Вотът вчера е за това. И моят ангажимент към хората, които ме подкрепиха, е да продължа този курс на партията.

И сега искам да кажа най-важното нещо: възхищавам се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интереси и зависимости партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача - да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро. Благодаря ви, скъпи социалисти.

Водещи

Най-четени