Новата метростанция на бул. „България“ е почти готова 25.01 | 18:18

От iNews

90% от строителните дейности на метростанцията на бул. "България", която е част от третия лъч на подземната железница, са изпълнени. Това стана ясно при проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова и шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев, съобщиха от общината.

Новата спирка е разположена на кръстовището на булевардите "България" и "Гешов". Предвижда се в края на март да започнат изпитания с метровлакове по новия релсов път в участъка "Медицинска академия – "Красно село". В София вече са доставени 13 от новите метровлакове "Сименс".

Първите метростанции от третия лъч, на които ще се качат софиянци, са по трасето - бул. "Патриарх Евтимий” - НДК - "Красно село". В края на годината ще бъде пуснато движението на метрото от бул. ”Владимир Вазов” до Орлов мост, а в началото на 2020 г. ще бъдат готови спирките между "Красно село” и Горна баня. При откриването на третия лъч се очаква 500 хиляди пътници дневно да използват подземният превоз. Очакванията са от периферните точки на града до центъра да се стига за 16 минути. С новата метроотсечка пътният трафика ще бъде намален с 30%. Третата линия ще има връзки с над 55 автобусни и тролейбусни спирки.

Водещи

Най-четени