Ново огнище на COVID-19, този път в Старозагорско 10.06 | 16:43

20 работника в две предприятия са длаи положителна проба за COVID-19

От iNews.bg

20 работници от две предприятия в Стара Загора са дали положителни проби за коронавирус, стана ясно на брифинг на Областния противоепидемичен щаб, съобщава БГНЕС. Част от хората са от Нова Загора. 11 са случай те на територията на Старозахоеска област. 4-ма от заболелите са в болница, 3-ма са с лека симптоматика на домашно лечение, още четирима са без симптоми, но с положителни PCR -тестове.

Затваряне на двете предприятия не се налага, категоричен бе шефът на РЗИ – Стара Загора доктор Станимир Станков. По думите му, взетите мерки за почистване отговарят на дезинфектирането на операционни зали. Заразата в двете фирми тръгва от мъж и жена, които работели в предприятията, считат здравните специалисти. 55-годишната жена имала лека симптоматика цяла седмица. В 18-годишния си стаж никога не била ползвала болничен. Считала, че страда от летен вирус и ще се излекува. В неделя работничката се почувствала зле и била приета в Инфекциозната клиника на УМБАЛ -Стара Загора. Състоянието й е тежко и вече е интубирана. Съпругът й работел като огняр в другата фирма, превърнала се в локално огнище.

От неделя до днес в Стара Загора са констатирани 11 заболели от коронавирус. Всички те са служители в двете предприятия. Официалните власти за пореден път днес отказаха да съобщят имената на фирмите. С мотива, че не е нужно да се всява допълнителна паника.

Водещи

Най-четени