Нямало животни в тежко състояние в Столичния зоопарк 27.08 | 14:24

Все още няма официални данни за причините за случилото се в зоопарка

От iNews.bg

От вчера досега информацията е, че няма животни в тежко състояние в столичния зоопарк, но това е засега, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът каза, че е притеснена, защото все още няма официални данни за причините за случилото се в Зоопарка, и припомни, че се очаква да се изяснят до края на седмицата.

Фандъкова посочи, че всеки ден има контакт с директора на Агенцията за безопасност на храните и с изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция, който е изпратил до Столичната община официално писмо, в което се казва, че няма опасност за живота и здравето на хората и в същото време се дават препоръки за мерки и превенция, които да позволят да се опази животът и здравето на животните.

Преди няколко дни камила, бизон и няколко гаури издъхнаха мистериозно в Столичния зоопарк. След това почина и бебе козирог. Зоологическата градина в София е затворена за посетители, докато не стане ясно каква е причината за измирането на животните.

Взети са проби от храната, водата, местообитанието на мъртвите животни. Очаква се резултатите да станат готови в сряда или четвъртък.

Два муфлона починаха вчера (26 август) и в зоопарка в Стара Загора.

Водещи