Оградата по границата с Турция ще глътне още пари 15.04 | 15:01

Поради особеностите на терена се налага удължаване на съоръжените

От iNews.bg

Изграждането на оградата по границата ни с Турция за пореден път се оскъпява. Причината е в участък от ландшафта, който не позволява съоръжението да се изгради и то ще трявба да бъде изместено. Корекцията, която е наложителна, се отнася до оградата, преминаваща през територията на област Хасково. Така тя ще бъде удължена с между 1 и 1.8 км, съобщи областният управител Минко Ангелов, предаде БНТ. Предстои да се иска финансиране за допълнителния участък, уточни той.

Според него това се налага заради изключително проблемния и скалист терен по поречието на Тунджа, който трябва да бъде заобиколен. Преодоляно е същественото забавяне на строителството на оградата, което според изпълнителите на обекта се е дължало на тежката зима, каза още Ангелов.

По неговите думи строителите ще бъдат задължени да изготвят седмични графици за напредъка по разделеното на четири 12-километровото трасе, с което теленото съоръжение ще бъде изцяло завършено на територията на област Хасково.

Крайният срок за приключване на монтажните работи е 31 май, припомни областният управител. Той информира още, че 9.5 километра от участъците са напълно готови за поставянето на оградата, която вече е монтирана върху 15% от дължината на целия участък.

Водещи

Най-четени