Официални чествания на Шипка на 3 март няма да има, бяха отменени 26.02 | 17:28

В тази връзка ще бъде отменен планираният църковно-военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организираният за гражданите автобусен транспорт. Временната организацията на движението от страна на пътната полиция се запазва

От iNews.bg

Община Габрово отменя създадената организация за църковно-военен ритуал на връх Шипка по повод националния празник Трети март. Решението е във връзка с постъпило искане от страна на главния държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев. В него той съобщава за повишаване на броя на новорегистрираните случаи на COVID-19 в страната. Това информиа днес Галина Витанова от протоколната служба на общината.

Струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на COVID-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно, се казва в писмото на доц. Кунчев. 

В тази връзка ще бъде отменен планираният църковно-военен ритуал на 3 март на връх Шипка, както и организираният за гражданите автобусен транспорт. Временната организацията на движението от страна на пътната полиция се запазва.

В същото време стана ясно, че президентът Румен Радев все пак ще участва в тържественото отбелязване на Националния празник.

В памет на загиналите за свободата на България на 3 март в Габрово, от 09.30 часа ще бъде отслужена панихида в храма "Успение на Пресвета Богородица", а в 10.00 часа на централния площад "Възраждане" в града ще бъде издигнат националният флаг.

Водещи

Най-четени