Пазарджик на протест заради електронни винетки 07.03 | 12:43

Вече втори месец жители на града не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронния стикер

От iNews

Втори месец десетки жители от Пазарджик не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки.

Един от случаите е на семейство Ненови, които на 1 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Без да закупят винетка, от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" ги препратили към Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл: "Те ни изпращаха някакви готови отговори. Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и айбан. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един", коментираха те.

От областното "Пътно управление" в Пазарджик отказват коментар, информира БНР.

Потърпевшите ще организират протестна подписка.

Водещи

Най-четени