Пламен Георгиев пусна инспектори до терасата си 09.04 | 17:05

Проверката на жилището на шефа на КПКОНПИ започна

От iNews.bg

Столичната община започна проверка законни ли са постройките върху терасата на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Днес кметът на район "Слатина” Наталия Стоянова съобщи за bTV, че Георгиев е осигурил достъп до терасата и е съдействал на общината. Проверката ще отнеме 2 седмици. 

Преди дни от общината обявиха, че разполагали с информация още от 2012 г., че на терасата покрив е имало постройки без нужните документи.

Предишният собственик на имота обаче не допускал инспекторите до терена, а папката с проверката отлежавала с години. Ако се установи незаконно строителство, то трябва да бъде съборено от собственика в срок между 1 и 3 месеца. Собственикът може да обжалва решението за премахване пред съда.

Може и да накара продавача да му върне част от парите, ако при продажбата е платил и за постройките на терасата, а те се окажат незаконни.

Има и вратички в закона, които да спасят вече построеното, ако то е допустимо според архитектурните изисквания. Ако се стигне до варианта спасяване чрез узаконяване на постройките, Пламен Георгиев ще трябва да има и съгласието на всеки един от съседите си.

Пред bTV човек от кооперацията беше категоричен, че за постройките горе съседите не са давали разрешение.

Водещи

Най-четени