Племенница избяга от леля си, която я връзва с верига, за да не бяга 29.06 | 20:15

Тийнейджърката успяла да се отскубне, пренощувало в двора на училище

От iNews.bg

14-годишно момиче беше открито завързано с верига на крака в двора на училище в Провадия. Оказало се, че за момичето се грижи леля му, която го връзвала, за да не бяга, съобщава Нова телевизия. Това се е случило и снощи, но то успяло да се отскубне. Заедно с веригата е намерено в училището.

Момичето е успяло да избяга около 1 часа през нощта в неделя срещу понеделник. На сутринта го е намерил портиерът на училището. Детето е било с верига на крака.

На място веднага са изпратени екипи на полицията. Жителите на Провадия са силно притеснени.

"Момичето е избягало от вкъщи. Било е завързано от леля си, която му е настойник. Детето е било завързано за леглото, на което спи. Пренощувало е в двора на гимназията. Проблемно момиче е – регистрирано е за кражби и за бягство от вкъщи”, каза кметът на града Жоро Илчев.

"След пристигане на полицията, детето е заведено в кризисен щаб във Варна, където ще му бъде направена съдебномедицинска и психиатрична експертиза”, допълни още той.

По случая е образувано досъдебно производство срещу жената, която го е завързвала. Уведомена е и Агенцията за закрила на детето.

Водещи

Най-четени