Повдигнаха обвинения на четворния убиец от Каспичан 27.09 | 14:57

Петър П. е осъждан условно за опит за убийство през 1989 г.

От iNews.bg

Окръжната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем за четворното убийство в Каспичан, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, 63-годишен мъж и го задържа за срок до 72 часа Окръжната прокуратура в Шумен привлече днес като обвиняем 63-годишния Петър П., съпричастен към четворното убийство в Каспичан. Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4, 6 и 9, във връзка с член 115 от НК. Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин.

Обвиняемият, който е син на брата на убития 81-годишен Георги, е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура за срок до 72 часа. Преди изтичане на срока на предварителното задържане Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

Четворното убийство в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на прокуратурата. Както съобщихме вчера, сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.

Обвиненият в квалифицирано умишлено убийство Петър е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

Водещи

Най-четени