Поредно животно издъхна в столичния зоопарк 01.09 | 15:00

Смъртните случаи се дължали на влагата и на дъждовете

От Теодора Кокаланова

Тази сутрин в столичния зоопарк е починало още едно животно - бизон. Вече започна цялостна проверка на зоологическата градина в София.

По думите на кмета на столицата Йорданка Фандъкова все още не е готов окончателният доклад за причината за смъртта на тревопасните животни. "За съжаление имаме още няколко животни, които не са в добро състояние", заяви тя. Според кмета докторите се грижат да бъдат спасени животните. 

"Трябва да се намери категорично причината и разбира се, ако се установи някаква вина, да последват много строги санкции. Последната информация, която имам, но тя все още не е официална е, че това се е получило вследствие на влага и на дъждове", подчерта Фандъкова. 

Очаква се докладът от експертите на Агенцията за безопасност на храните, съобщи БНР. Столичният зоопарк бе затворен на 25 август след като тревопасни животни измряха за кратко време.

При първоначалната проверка бе съобщено, че причината е наличието на пестициди в храната на животните. Три гаура, един як и една камила умряха в зоопарка за един ден. В същото време животни издъхнаха и в зоопарка в Стара Загора

Водещи