Пострадал жестоко след нападение от роми: Влязоха в дома ми, ръгаха ме смъртоносно в гръб 22.05 | 09:30

Тодор Ванев от Рогош с потресаващ разказ, който иска да стигне до повече хора, "защото много българи като мен страдат от циганските беззакония"

От iNews.bg

Потресаващ разказ на млад мъж от село Рогош, станал обект на нападение от тумба обезумели роми с оръжия, се появи в сайта на колегите plovdiv24.bg. Тодор Ванев засега оцелява по чудо, след като получава 4 наръгвания с нож близо до сърцето.

ЕТО Я ЦЯЛАТА МУ ИСТОРИЯ:

"Казвам се Тодор Ванев. Аз съм пострадалият 32-годишен мъж от село Рогош, който в петък бе наръган четири пъти в областта на сърцето. Искам да поясня малко историята, защото съм силно разочарован от българската власт.

Първо – да е ясно – аз не съм ром, а съм българин, който има съпруга, от така да се каже, циганския етнос. От 16 години живея в циганската махала на Рогош. Разбирам се с всички, дори много от тях са ми подчинени в завода за велосипеди в село Рогош.

Но да се върнем на темата. Човекът, който ме нападна, беше с целия си род, който не е малък. Може би 20 човека се бяха събрали. Въоръжени с метални тръби и бухалки. Жените бяха си напълнили джобовете със сол, която по-късно хвърляха в очите ми, за да могат да ме убият, защото знаят, че съм тренирал бокс.

Тръгналата за саморазправа хунта от цигани навлезе в дома ми, без никой да ги спре. Там бяха двамата ми синове – единият на 13 г., а другият на 10 г., който имаше онкологично заболяване на белия дроб и от една година е в ремисия. След като уплашиха до смърт децата ми, циганите продължиха по-надолу по улицата и по пътя срещат жена ми, към която отправят закани, че ще я убият, ще убият и мен, че щели да ме ръгат.

По това време аз минах оттам, защото беше 12,00 ч. и се върнах вкъщи да обядвам. Като видях толкова много хора, които стоят и гледат, попитах какво има, а те ми казаха, че търсили жена ми за саморазправа. Отидох до тях и ги попитах какво искат, а жените, които държаха метални тръби, ми посегнаха и в гръб ме наръга този господин Филип Янков. Той не беше сам, а с двамата си синове и всички внуци. Нанесе ми в гръб 4 смъртоносни рани. От хирургичното отделение ми казаха, че по чудо съм оживял.

Благодаря, ако историята ми е била по някакъв начин важна. Но ви моля да разпространите това, защото много българи като мен страдат от циганските беззакония. Сега /б.а. - Филип Янков/ е на свобода и никой не му прави нищо, а ние стоим в страх, че пак ще ни нападнат и този път ще успеят. Чрез вас очаквам властите да се задействат".

Най-четени