Президентът: Късно е за индулгенция за управляващите 05.03 | 13:31

Крайно време е здравните власти да се разберат кой какво говори, кой какво пише, кой какво праща, за да няма този хаос. Защото отмяната на официалната част е в резултат на писмо. Благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше опорочен националният празник“, заяви Румен Радев.

От iNews.bg

Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за това, че отмениха тържествените чествания на Шипка. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

"Както виждате, мотивите са били политически, а не здравни. Контрастът между отменените официални чествания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отворените ресторанти и търговски обекти, е очебиен и няма никаква здравна логика.

Крайно време е здравните власти да се разберат кой какво говори, кой какво пише, кой какво праща, за да няма този хаос. Защото отмяната на официалната част е в резултат на писмо. Благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше опорочен националният празник", заяви Румен Радев.

Той подчерта, че не е опонент на правителството. "Винаги съм бил обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите.

Ако правителството се беше вслушвало по-рано, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика на Сената на САЩ.  Тя отразява всички неща, за които говоря от началото на мандата и за които хората протестираха.

Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ и ако не се вслушва в моите послания, които последно дадох на 1 февруари, то поне да слуша оценките и препоръките на нашия стратегически партньор", каза в заключение той. 

По отношение на състоянието на ВВС президентът Радев заяви: Искам да поздравя всички военнослужещи и цивилни в армията. Те работят в много сложни условия, но продължават да изпълняват своите задължения. Ние трябва да отделяме на сектор "Сигурност" необходимото внимание, защото няма да има развитие в другите сектори.

Върховният главнокомандващ посочи, че има още много работи, които трябва да се свършат относно модернизацията на армията ни.  

Водещи

Най-четени