Прогноза за времето от НИМХ 04.05 | 07:00

Ще бъде предимно слънчево, с по-значителни временни увеличения на облачността над източните райони и Рило-Родопската област и на места там ще има краткотрайни валежи. В отделни райони ще прегърми

От iNews.bg

Атмосферното налягане през деня ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

През деня ще бъде предимно слънчево, с по-значителни временни увеличения на облачността над източните райони и Рило-Родопската област и на места там ще има краткотрайни валежи. В отделни райони ще прегърми. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София около 22°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над Рило-Родопската област и на места там ще превали краткотраен дъжд. Не са изключени и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток, през деня ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури - между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 17 мин. и залязва в 20 ч. и 30 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 13 мин. Луната в София изгрява в 03 ч. и 20 мин. и залязва в 13 ч. и 03 мин. Фаза: един ден след последна четвърт.

Водещи

Най-четени