Протестиращите успяха да блокират "Дондуков" и "Цар Освободител" 07.08 | 21:00

Арестуваният с бухалката твърди, че се прибирал от тренировка по бейзбол

От Кристиан Костурков

Движението по булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител" е блокирано от протестиращи, събиращи се в "триъгълника на властта" за поредната вечер на антиправителствен протест в София, съобщи БНР. В района има засилено полицейско присъствие.

Група протестиращи по-рано се опита да блокира движението по бул. "Цар Освободител", като демонстрантите пресичаха непрекъснато пешеходната пътека пред сградата на Българската народна банка, но полицията успя да осуети провокацията.

Участник в протеста нарече "пореден автогол на правителството" премахването на блокадите в страната.

"През последния месец станахме свидетели как всяка тяхна следваща стъпка е грешка".

34-годишен мъж беше задържан в района на БНБ, потвърдиха излязлата по-рано информация и от Столичната дирекция на вътрешните работи. Полицаите забелязали, че той многократно пресичал пешеходна пътека, носел и бухалка.

"Лицето беше проверено и ще бъде транспортирано до съответното РПУ. Срещу него не е използвана физическа сила, до момента, в който не се опита да осуети проверката на колегите. Затова се наложи", обясняват от полицията.

Задържаният се представи като Димитър Марков, строителен инженер. "Бях на тренировка по бейзбол и се прибирам вкъщи, след което бях задържан. 20 минути чаках да бъде направена проверка на личната ми карта. След това ме извикаха в този бус, където започнаха да ме вкарват с ритници", казва той.

Водещи

Най-четени