Пуснаха предсрочно един от ремонтираните мостове по „Тракия“ 23.05 | 17:51

От 16:30 ч. днес колите се движат и в двете посоки по съоръжението над река Елшишка

От iNews.bg

Ремонтно-възстановителните дейности на моста над река Елшишка при км 89+307 на магистрала "Тракия", изпълнявани от "Автомагистрали" ЕАД, завършиха предсрочно. От 16:30 часа днес движението в двете платна на магистралата е възстановено.

Екипът от инженери, технически персонал и строителни работници на държавното дружество работи интензивно, за да може  ремонтните дейности  да завършат преди Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Така ще бъде облекчено придвижването на пътуващите в участъка през трите почивни дни по повод официалния празник.

При ремонта на мостовото съоръжение бяха сменени гредите, бяха положени нова хидроизолация, асфалт и хоризонтална маркировка. В края на ноември миналата година беше ремонтирано платното в посока София.

На магистрала "Тракия" продължава ремонтът на платното за Бургас на виадуктите при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. Строително-монтажните дейности трябва да приключат преди началото на активния летен сезон. За улеснение на трафика в участъците в ремонт в края на работната седмица в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно са две за София и една за Бургас.

Водещи