Разградско още е блокирано от снега 07.02 | 09:14

Все още има населени места без ток, в някои общини обявиха неучебен ден

От iNews.bg

Заради зимните условия за всички превозни средства остава ограничено преминаването през републиканската пътна мрежа за цялата област Разград, съобщава БНР.

До обед трябва да бъде отворен проходът "Шипка", където и в момента снегопочистваща техника работи активно.  От вчера е отворен Прохода на Републиката. Няма данни за бедстващи хора.

Днес ще продължи акцията по издирването на изчезналите в Стара планина баща и син. Двамата са в неизвестност от сряда,  когато за последно са говорили с близките си.

В акцията днес се включват спасители от Карлово и Пловдив, както и доброволци от Стара Загора.

Заради усложнената все още зимна обстановка, минусовите температури и проблемите с електрозахранването кметовете на общините Ловеч, Троян и Тетевен обявиха днешния 7 февруари за неучебен.

Няма да учат и децата в община Габрово. Заради усложнената зимна обстановка и трудното придвижване затворени остават също учебните и детски заведения в севлиевските села.

Заради прекъснати от снега електропроводи втори ден без ток са населени места в областите Силистра, Пазарджик и Смолян

До минус 16 градуса паднаха температурите в три часа тази нощ в Смолян. Пътищата са заледени , но се обработват, увериха от Областното пътно управление. Заради снегонавявания е затворен пътят Обсерваторията - Лъки и Момчиловци - Момина вода. Остават в сила въведените ограничения за движение с вериги по високопланинските пътища в областта. Забранено е движението на автомобили над 12 т. през проходите Превала и Доспат - Батак.

Все още има населени места в родопската част на Пазарджишка област, които са без ток. Причината са аварии по въздушната електропроводна мрежа след падналия сняг . Втори ден екипите работят на тежък  планински терен,  каза говорителят на ЕВН Крум Косев:

"В планинските части от областта ситуацията е усложнена. Важното, което дружеството е предприело още от вчерашния ден е: организация по места, аварийни екипи, техника на място, за да се справим с аварията. Основните причини за повредите са паднали дървета, натежали от тежкия мокър сняг електропроводи. Работим по възстановяването на мрежата".

Десет души са блокирани в хижа в местността Върховръх в Родопите. Пътят от Перущица до местността вчера остана затворен заради снежната покривка, която достигна над метър и половина.

Аварийната група не успя да пробие път, защото се счупиха машини. Днес акцията продължава. Няма бедстващи хора, съобщи пред Радио Пловдив Мария Вълканова, кмет на Перущица.

Водещи

Най-четени