Разсрочено плащане за годишната карта за градския транспорт в София 22.10 | 19:01

Първоначалното предложение на общинските съветници е било разсрочване на 3 или 4 вноски

От iNews.bg

Годишната карта за градския транспорт в София ще може да се плаща на две вноскиТова прие единодушно Столичният общински съвет с промени в наредбата по предложение на съветници от "Демократична България" .

Cyмaтa oбaчe мaлĸo ce yвeличaвa cпpямo eдиничнoтo плaщaнe, ĸoeтo e 365 лeвa. Πpи двeтe внocĸи пъpвo щe ce дължaт 200 лeвa, a пpи втopoтo плaщaнe - 180 лв., и тaĸa oбщo cyмaтa зa вcичĸи линии зa цялaтa гoдинa cтaвa 380 лeвa.

"Целта на предложението е едновременно да бъдат облекчени семейните бюджети в една доста трудна година, но и да бъде стимулирано използването на градския транспорт, като направим годишната карта по-достъпна за повечето граждани", обявяват от "Демократична България".

Първоначалното предложение на общинските съветници е било разсрочване на 3 или 4 вноски, но то е било отхвърлено от мнозинството в СОС с довода, че така ще се създадат неудобства  за ЦГМ и рискове за приходите на дружеството.

Според съветниците от "Демократична България" предложението за 3 вноски не само не създава риск за приходите на ЦГМ, но и предвижда минимално увеличение от 15 лв., с което да бъдат покрити асминистративните им разходи.

"Идеята е да служим на гражданите на София. Това, че подобно нещо е неудобно за ЦГМ е едно от нещата, които най-малко трябва да ни вълнуват", заяви на днешното заседание на СОС общинският съветник от ДБ Веселин Калановски.

Водещи