Рекорд по новозаразени у нас! Пловдив напът да се превърне в огнище №1 след масово шествие 08.07 | 09:33

188 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Досега рекордът беше 182 новозаразени за денонощие. През последното денонощие са направени общо 3 467 PCR-теста

От iNews.bg

Печален рекорд бе поставен по установено заразени с коронавирус у нас за последното денонощие. Това сочат данните от Националния информационен портал за последните 24 часа. 

188 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Досега рекордът беше 182 новозаразени за денонощие. През последното денонощие са направени общо 3 467 PCR-теста. Така общият брой на потвърдените случаи става 6102, от които 2811 активни. 37 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 3037.

Novinite.bg единствен алармира още преди седмица, че в Пловдив се готви тотално безумие, което може да повлече крак и  болестта да се разпространи дифузно из втория по големина град у нас. Отговорните фактори обаче се направиха на слепи и глухи за хилядното шествие на фенове, футболисти и шефове на Локо Пд с Купата на България. Масово събитие в разгара на пандемията, което трябваше да бъде забранено. Налудничаво е, че нито на местните власти под тепетата, нито на Националният оперативен щаб не им стискаше да се разпоредят и да не позвилят на няколко хиляди души да се бутат накуп и да застрашат така не само своя, а и живота на много други граждани. Няма как иначе да бъде определено случилото се в понеделник в Пловдив, освен като престъпление. Престъпление, което вече е злощастен факт, който можеше да бъде предотвратен. Сега пораженията от шествието са налице - край река Марица болните се увеличиха в пъти. От Локо Пд има 6 заразени играчи, има и един на Ботев. Над 50 запалянковци от шествието също са заразени. От тях отчетени днес са около 20 случаи, а останалите проби ще се оповестят в полунощ, така че там COVID-19 тепърва ще набира скорост. Novinite.bg запали лампичка и като отговорна медия се постара да предвиди каква опасност ни чака. Другите се уплашиха да го сторят, но журналистиката не е само посипване с цветя и рози, не е слагачество. Тя е и в умението, силата и морала да назоваваш нещата с истинските им имена. В тази ниша Novinite.bg явно нямат аналог у нас - четете ни редовно и ще се убедите!

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 10; Бургас – 6; Варна – 7; Враца – 1; Габрово – 3; Кърджали – 4; Кюстендил – 9; Пазарджик – 2; Перник - 1; Плевен – 9; Пловдив – 25; Разград – 4; Русе - 6; Силистра - 4; Сливен – 6; Смолян – 4; София област – 10; София (град) – 68; Стара Загора – 5; Шумен – 2; Ямбол – 2. 


Хоспитализираните лица са 483, от които 32 се намират в интензивното отделение. Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 254. 4 от случаите са от последните 24 часа. Общият брой на заразените медицински лица у нас е 465.

Назаем от Novinite.bg

Водещи

Най-четени