Румен Радев с Великденски призив: Да не насаждаме чувство за вина, страх и разделение 19.04 | 12:15

Днес сме призвани да надмогнем изпитанието на 2020г., да търсим най-верния път и съгласие за справяне с дългосрочните последици от кризата, написа президентът в социалната мрежа

От iNews.bg

Президентът Румен Радев отправи послание към народа за Великден. Държавният глава написа топли думи в своята Фейсбук страница:

Честито Възкресение Христово!

Православните българи днес отбелязваме своя най-светъл и значим празник. Възкресението, проправило път към вечността, е съхранената от мракобесие вяра и оцелялата в изпитания надежда.

С вяра народът ни достигна върховете на своя книжовен и държавен разцвет. С нея намери спасителния брод към свободата си. Вярата е вградена в българския национален дух. Вдъхва му сила да се възражда. Окрилява го и да преодолява, и да постига, и да пребъдва.

Днес сме призвани да надмогнем изпитанието на 2020г., да търсим най-верния път и съгласие за справяне с дългосрочните последици от кризата. Не с насаждане на чувство за вина, страх и разделение. А с осъзната отговорност и грижа за ближния, с обединени усилия срещу опасността и вяра в утрешния ден. Нека бъдем единни не само в защитата на всеки човешки живот, но и в отстояването на неговото достойнство и бъдеще.

Честит светъл празник!

Водещи

Най-четени