СДС с декларация заради опит на ПП "Възраждане" да осуети премиера на книгата на Александър Йорданов 13.04 | 14:00

Костадин Костадинов и партията му са "Б" отборът на БСП, твърдят от Сюъза на демократичните сили

От iNews

Съюзът на демократичните сили изразява  в декларация до медиите своето възмущение и огорчение от призивите на партия "Възраждане" в Добрич за осуетяване на представянето на книгата на Александър Йорданов в града и обидите към него.

"Възраждане" неведнъж е заявявала откровените си прокремълски позиции, които налага арогантно и обидно спрямо политиците и гражданите, които не споделят възгледите им.

Припомняме, че лидерът на "Възраждане" , Костадин Костадинов, стоеше рамо до рамо с Корнелия Нинова на миналогодишния първомайски протест в столицата. За нас той е "Б" отборът на БСП, който върши черната работа на столетницата с агресивни партизански методи срещу политическия опонент, докато БСП и Нинова се представят като проевропейци и демократи.

Във връзка със заплахите от партия" Възраждане" към кандидата за евродепутат, г-н Александър Йорданов, СДС ще сезира правоохранителните органи и прокуратурата.

Г-н Александър Йорданов е знаково лице на започналата преди 30 години битка на СДС за свобода на словото и демокрация, и опитът да му се отнеме именно свободата да изразява идеите си, е равен на цинизъм. Нетърпимостта и омразата към различните политически позиции са характерни за тоталитарните общества и са недопустими за държава-член на Европейския съюз.

Призоваваме всички политически сили да запазят коректния и толерантен тон в предстоящата предизборна кампания и да не накърняват достойнството на политическите си опоненти.

Нека да не забравяме, че предстоят европейски избори, най-важните за развитието и бъдещето на ЕС, и гражданите очакват от политиците и партиите да дебатират и представят идеите си за бъдещето на общността", се казва в декларацията на СДС.

Водещи

Най-четени