Строеж върху градинка "взриви" столичния квартал "Гео Милев" 20.10 | 09:15

Четири от автомобилите на живеещите в квартала са били запалени

От Теодора Кокаланова

Преди няколко години градинка в столичния квартал "Гео Милев" е била купена от инвеститор, който има всички документи за строеж. Теренът е бил определен от години за високо строителство. Хората в района обаче се бунтуват и искат своята градинка. През изминалата седмица четири от автомобилите на живеещите в квартала са били запалени.

Според жителите това е опит да бъдат сплашени. Собственикът на фирмата Венцислав Дучев, която има разрешение за строежа, смята че тези обвинения са безпочвени, съобщи Нова телевизия. "Това е поредната проява на хората, които очевидно не се интересуват нито от истината, нито от законите в тази държава и продължават повече от две години да пречат на строежа с незаконни действия. Те са провокирани от някого", заяви той.

Дучев обясни, че теренът е частен повече от 15 години и никога не е бил определян нито за зелена площ, нито за детска площадка, а винаги е бил за високо строителство.

"Има над 15 криминални деяния, които са сезирани и са обект на разследване от МВР и прокуратурата. Сред тях са палеж на автомобил на служител, побой на багерист, щурмуване на обекта през нощта с футболни агитки, потрошаване на камери и огради. Дори имаше и ранен човек. Имаше и стрелба с пушка в обекта, при който беше счупено стъклото на бус, в който имаше девет работници. Никой не реагира тогава", допълни Венцислав Дучев.

Според протестиращите обаче тези обвинения не са вярни и над тях се "упражнява тероризъм". Категорични са, че нямат пушки и протестират съвсем мирно.

 

Водещи

Най-четени