Султанка Петровa не е в конфликт на интереси, реши КПКОНПИ 28.01 | 09:14

Това е заключението на антикорупционната комисия, която започна проверка след фатален инцидент със служител на фирма, охраняваща ремонта на бившия Партиен дом

От iNews

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова не е в конфликт на интереси.

Това е заключението на антикорупционната комисия, която започна проверка след фатален инцидент със служител на фирма, охраняваща ремонта на бившия Партиен дом. Фирмата тогава се оказа свързана със съпруга на Петрова. 25-годишният Даниел Тасев намери смъртта си по време на дежурство като охранител от фирмата, пазеща строежа на новата сграда на Народното събрание. За последно е забелязан да говори със служител на НСО.

Преди да стане депутат, съдружник във въпросната охранителната фирма е Султанка Петрова. След инцидента тя каза, че съпругът ѝ е на високо ниво в компанията. Собственик пък се оказа Филип Чипев, близък до семейството на Петрова - баща на внуците ѝ, както той сам обяви.

Според решението на антикорупционната комисия налице е само един от елементите за наличие на конфликт на интереси -  "лице, заемащо публична длъжност". "Липсват обаче другите два елемента – наличието на упражнени от лицето правомощия по служба и частен интерес. Липсата, на който и да е елемент от понятието "конфликт на интереси", обуславя невъзможност за нарушаване на забраните. Собственикът на охранителната фирма и заместник-министър Петрова не пожелаха да коментират решението. Разследването на прокуратурата не е приключило, съобщи БТВ. Заради сложността на експертизите. А докато чака резултатите, майката на Даниел посещава често мястото - отвън. Не е допускана да види шахтата.

Водещи

Най-четени