Танева: Паниката ме притеснява повече от наличието на храни в магазините 18.03 | 09:52

Ако някой се оплаче, че на рафта липсва марков алкохол, това не е проблем, казва земеделският министър

От iNews.bg

"Паниката сред хората ме притесни повече отколкото това дали ще има хранителни продукти за населението”. С тези думи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева коментира пред бТВ огромните опашки при пазаруването в хранителните магазини през миналия петък, предаде БГНЕС.

"България на храни и суровини е достатъчно обезпечена, за да посрещне всякакви затруднения по отношение на търговията и доставката на храни, затова не съм имала притеснения. По-скоро ме притесни паниката у хората. Радвам се, че хората разбраха, че няма проблеми с храните и доставките, и от неделя положението значително се подобри. Няма място за паника. Дадох достатъчно данни за това колко зърно, мляко, и пшеница има у нас, можем да се изхраним дълго време с основни храни. Ако някой каже, че на рафта в магазина му липсва марков алкохол, това не е основна храна и държавата не може да го гарантира”, допълни министър Танева.

Относно съмнения за проблеми в доставката на храни за Банско, който е под карантина, Танева увери, че при всяко зареждане на храни в града колите се дезинфекцират и пропускат. Държавата е обезпечила града с уреди за дезинфекция.

Министерството води интензивна комуникация с големите търговски вериги, увери още Танева.

Водещи

Най-четени