Тренчев: Законът трябва да се спазва... колкото и да е идиотски 02.04 | 14:51

Лидерът на „Подкрепа“ ще иска извинение за закона „Янев“

От Филипа Тодева

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев също изрази несъгласие с промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор, предложени от Яне Янев.

Работодателите вече напуснаха Тристранката заради изискването синдикалните лидери и представителите на работодателските организации да декларират доходите и имуществото си пред Сметната палата.

Според Тренчев сега НСТС вече не е легитимен. Въпреки това той коментира, че законът си е закона и трябва да се спазва, "колкото и да е идиотски".

"Лично аз ще изпълня закона и ще искам извинение от авторите на този закон за внушенията, които те направиха чрез него", каза той.

Освен това, Тренчев призова засегнатите от норматива да започнат масирани дела, за да изчистят имената си. Самият той посочи, че вече е осъдил 13 журналисти.

Тренчев поиска крайният срок, в който влизат в сила промените за доходите да бъде удължен до края на април, когато се подават данъчните декларации.

"Подкрепа" ще настоява въпреки разпада на НСТС да се работи по методиките за формиране на минималната работна заплата и енергийните помощи.

Най-четени