Трета руса фурия иска да е кмет на София! Десислава Иванчева събира подписи в Борисовата 08.09 | 20:43

Николай Колев-Босия е сред застъпниците за кандидатурата на обвиняемата за взимане на подкуп бивша кметица на "Младост"

От iNews.bg

Екс кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева събира подписи в подкрепа на своята кандидатура за кмет на София. Ако съумее да набере нужната й бройка, то тя ще стане третата жена с руса коса, която има амбиции да седне на креслото в столицата. Другите са добре известни - настоящата кметица - Йорданка Фандъкова, както и Мая Манолова, която доскоро бе омбудсман.

Интересно е, че в помощ на Иванчева в Борисовата градина е и Николай Колев-Босия. Доскоро той беше в гладна стачка, но видимо вече е в по-добра форма и активно агитира столичани да дадат подписа си за кандидатурата на нившата кметица на "Младост".

Припомняме, че Десислава Иванчева беше отстранена от кметския пост в една от най-големите столични общини заради твърдяно от прокуратурата получаване на подкуп. Тя дори беше осъдена на 20 години лишаване от свобода на първа инстанция, но обжалва.

Иванчева участва на изборите за Европейски парламент в края на май, където спечели почти 2%, изпреварвайки по този начин редица партии.

В същото време, подсъдимата заедно с нея Биляна Петрова също има амбиции за кметски пост. Тя ще участва в изборите като кандидат за кмет на "Младост".

Водещи

Най-четени