Фандъкова е "за" задължителната застраховка на общински сгради 29.08 | 14:45

Тя призова хората да застраховат и частните сгради

От Елена Кирилова

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че подкрепя предложението на правителството за задължителна застраховка на общински сгради срещу "природни бедствия и земетресения”, съобщава БТА.

Фандъкова призова хората да направят същото и с частните сгради.

През следващата година Столична община ще задължи районните кметове да застраховат общинските сгради, като ще им предостави и бюджет за това. По думите на столичния кмет тези сгради са около 600.

Йорданка Фандъкова обяви и, че през 2013 г. тролейбусният парк в София ще бъде напълно подменен. По думите й вече текат процедури за доставка на 50 нови тролеи. Именно с тях тролейбусният парк в София ще бъде подменен на сто процента.

"Огромното усилие, което правим да задържим цената на билета, въпреки покачването на цените на горивата, вече поредна година е, за да помогнем на хората да използват градски транспорт, вместо да влизат в центъра с автомобили. Не случайно миналата година поисках да бъде отложена тази наредба с една година, за да създадем алтернатива за 130 000 души дневно, каквато е вторият метродиаметър, който се пуска в петък, заедно с буферните паркинги, с проекта за оптимизация на градския транспорт”, заяви столичния кмет.

По повод наредбата за паркирането в центъра на София, Фандъкова обясни, че според нея е най-важно диалогът да бъде продължен. Тя изрази подкрепата си за отлагане на наредбата в частта й за живеещи.

Все пак Фандъкова подчерта, че не могат да бъдат удовлетворени исканията на всички граждани, защото хората имат различни искания.

Най-четени