Фандъкова представи програмата си и даде обещания 29.09 | 16:00

"Преди няколко месеца "Файненшъл таймс" и Световната банка отвориха свои центрове в София. Струва ни се естествено. А дали биха го направили преди 10 години? Каква беше София преди 10 години? Започнахме работа в един спрял град, който преминаваше от криза в криза, припомни тя

От iNews.bg

София има уникален шанс да направи голяма крачка в своето развитие и затова е важно как ще продължи да се променя, обяви кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова при откриването на предизборната си кампания.

"Модерно е политиците да се крият зад думата "гражданите". Но гражданите имат своите лица, имена и професии. Затова аз предлагам екип, с който да ускорим развитието на София" посочи кандидатът за кмет на ГЕРБ и СДС.
"Не пренаписвам големи периоди от живота си, не ги подменям, не ги крия, както е модерно. Не давам неизпълними обещания. За мен днес започва открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за София. Да, тези избори са важни, защото на тях се решават две важни неща", посочи още Фанддъкова.

По думите й важно нещо след изборите е как София ще продължи да се променя – "дали със силата на опита и с поуките от научените уроци ще стъпим на здравата основа на направеното, за да увеличим скоростта на промяна и градеж".

"Преди няколко месеца "Файненшъл таймс" и Световната банка отвориха свои центрове в София. Струва ни се естествено. А дали биха го направили преди 10 години? Каква беше София преди 10 години? Започнахме работа в един спрял град, който преминаваше от криза в криза. София беше обградена от хиляди бали боклук, чиито мирис задушаваше половината град. 40-годишните червени Икаруси бяха столичният градски транспорт, а метрото беше 9 км от центъра до "Обеля", посочи в словото си кандидат-кметът.

Първата голяма цел, която Фандъкова си поставя, е по-високо качество на живот с по-удобна и сигурна градска среда, а това означава повече работа в кварталите.

"Предлагам цялостна програма за изграждане на паркинги – буферни, на спирки на метрото и квартални, защото подреждането на паркирането в кварталите е една от най-спешните задачи. Трябва да намалим транзитния трафик през града – а това значи да завършим вътрешните рингове и Околовръстния път", посочи още Фандъкова. Тя отбеляза като голяма своя гордост изпълнението по проекта на метрото.

Борещият се за нов мандат столичен кмет посочи и друга своя голяма цел - по-здравословна среда, което означава чист въздух и повече зеленина. А заедно с това и целта за просперираща София, с по-големи възможности за професионално развитие, добри доходи и успешен бизнес.

"Вярвам, че бъдещето на София е във високите технологии. Затова предлагаме и училищен кампус,  в който престижни международни училища и университети да отворят филиали. Големият капитал на София са образованите и младите хора. Знам го с ума и със сърцето си.  Затова и повече от 10 години инвестициите в образованието са стабилен приоритет", посочи Фандъкова.

Сред останалите приоритети в нейната програма са подпомагане на творците и местната култура, повече ред, контрол и ясни правила в целия град.

Водещи

Най-четени