Хладно и дъждовно до довечера 18.06 | 08:00

Температурата ще е между 14° и 24°, по морето не става за плаж

От Кристиан Костурков

Днес времето ще бъде предимно облачно и по-хладно. Ще има превалявания от дъжд, на повече места в Южна България, където не е изключено да прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър, който през деня в Източна България временно ще се усили. Максималните температури, в повечето места, ще бъдат между 19° и 24°, в София - около 19°. През нощта срещу петък валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще намалее, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд. По-значителни ще са валежите в Родопите, където не е изключено да прегърми. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, а по южното крайбрежие ще има и валежи. Ще духа слаб североизточен вятър, който временно ще се усили до умерен. Максимални температури на въздуха: 21°-23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Водещи

Най-четени