Четирима загинали след като кола се качи с бясна скорост на тротоар 18.08 | 11:58

Сред жертвите са майка и двете й деца, още трима са в болница

От iNews.bg

Окръжната прокуратура в Добрич започна досъдебно производство по тежкото пътнотранспортно произшествие в село Белгун, община Каварна. Както информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, тежкият инцидент с четирима загинали стана вчера, 17 август, около 17:20 часа. Производството се води по член 343, ал. 3, буква "б" от Наказателния кодекс.

Сред загиналите са две братчета – на една и на 12 години, тяхната майка, която е на 40 години, и 41-годишен мъж, които са били на тротоара в центъра на селото, когато ги помита автомобил "Форд Фокус".

Пострадалите са трима. В тежко състояние е 8-годишното братче на загиналите деца. То е настанено с фрактура на челюстта и травма на белия дроб във варненската болница "Света Анна" още снощи. В ортопедията на МБАЛ в Добрич е 58-годишен мъж с фрактура на ключица и шиен прешлен. В тежко състояние в реанимацията на добричката болница е и водачът на автомобила, причинил пътнотранспортното произшествие. На 36-годишния Антон А. е била извършена операция заради черепно-мозъчната травма, получена при катастрофата.

Все още съществува опасност за живота както на 8-годишното дете, така и на самия пострадал водач.

Опровергана е лансираната версия за инцидента от свидетел, че е имало гонка между два автомобила. В късния следобед Антон А. се качил на форда и с висока скорост отишъл до село Септемврийци, което се намира на 3 км от село Белгун. Малко по-късно той се върнал в селото, като по пътя изпреварил с висока скорост друг автомобил.

В центъра на село Белгун той изгубил контрол над колата, навлязъл в насрещното лента и преминал през тротоара. Блъснал се в ниска бетонна ограда, която преодолял, и се ударил в дърво. От удара колата се преобърнала по таван.

36-годишният Антон А. е правоспособен водач от седем години. До момента няма нарушения като водач, показва справка на "Пътна полиция. Взета му е проба за алкохол и наркотици.

Още снощи на мястото на произшествието бяха окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, директорът на ОД на МВР в града Никола Панчев и началникът на "Пътна полиция" Жулиян Минев.

Работата по разследването на тежкия пътен инцидент продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.

Водещи

Най-четени