Шалом скочи на Каракачанов след изказванията му за Сорос и гей-браковете 10.08 | 13:52

Според тях замесването на името на Джордж Сорос, унгарски евреин, оцелял от холокоста, и един от най-големите съвременни филантропи, е "не само неуместно, но и напомня за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за "пример" за постигане на користните си политически цели"

От iNews.bg

Вчера вицепремерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изказа мнение, че "не може в името на това няколко соросоидни НПО и партийки извън парламента да се докопат до властта, да се разсипе държавата и да бъде превърната в джендърска република". Не закъсня и отговорът на организацията на евреите в България "Шалом". Тя излезе с официална позиция за думите .

ОЕБ "Шалом" е силно обезпокоена от изказване на заместник министър-председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов, в което той твърди, че "соросоидни НПО искат да вземат властта, за да въведат гей бракове", пишат от "Шалом". 

Според тях замесването на името на Джордж Сорос, унгарски евреин, оцелял от холокоста, и един от най-големите съвременни филантропи, е "не само неуместно, но и напомня за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за "пример" за постигане на користните си политически цели".

"Шалом" напомня, че през последните години името на Сорос и терминът "соросоид" се използват от всички крайнодесни организации и политически лидери в Европа и САЩ като част от конспиративни теории, включително свързани и с разпространението на COVID-19 от "евреи ционисти". 

"И въпреки че тези теории, свързани с името на Джордж Сорос, не споменават неговия еврейски произход, те имат силно антисемитски характер и служат за основа за намесването на евреите в социално-икономическите процеси в държавите по света."

После организацията припомня, че българският народ нееднократно е доказвал своята толерантност и непримиримост към човеконенавистните идеологии и приканват да не допускаме езика на омразата да завладее обществото в този "много тежък, екзистенциален период от нашата българска история". 

"Призоваме българските политици да не замесват името на Джордж Сорос в различни конспиративни теории, както и да не допускат разпространението на неонацистка идеология у обществото."

Припомняме, че Каракачанов обяви, че освен разруха на държавата "соросоидните НПО" и определени политически партии искали да вземат властта, "за да въведат гей браковете и да направят джендърска държава".

Водещи

Най-четени