Ще има ли прозрачност в собствеността на печатните медии? 10.07 | 19:40

Издателските съюзи ще предложат законови промени

От Филипа Тодева

Работна среща относно бъдещето на медийното законодателство в България се проведе днес в Министерския съвет. Участие в дебата взеха представители на президентската институция, Народното събрание, СЕМ, на двата съюза на издателите на печатни издания, Фондация "Конрад Аденауер" и на администрацията на кабинета. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на разговорите бяха обсъдени идеите на двата съюза и Фондация "Конрад Аденауер" за законодателни промени, за да се гарантира прозрачност в собствеността на печатните медии, в авторството на информацията, която намира място на техните страници и отговорността за нейната истинност. Бяха обсъдени и въпроси, свързани с разпространението на вестниците и рекламата в тях.

В рамките на срещата се взе решение издателските съюзи да формулират свои конкретни предложения за законодателни промени, които да бъдат обсъдени и приети първо в гилдията със съдействието на Фондация "Конрад Аденауер", а след това да се разгледат от Комисията по културата, гражданското общество и медиите в Народното събрание и ПГ на ПП ГЕРБ.

Водещи

Най-четени