22-годишен е в ареста за убийството в Разградскою 01.03 | 12:39

Таксиметровият шофьор шофьор загубил живота си заради 20 лева

От iNews.bg

В резултат на предприетите от криминалисти от ОДМВР-Разград и ГД "Национална полиция" незабавни оперативно-издирвателни действия  след извършено тежко престъпление в Разград – убийство на таксиметров шофьор, в полицията бе задържан заподозрян за деянието. Подробности около изясняването на случая бяха оповестени днес от директора на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев и окръжния прокурор Тихомир Тодоров.

Убийството е било с цел грабеж, съобщи на пресконференция днес окръжният прокурор Тихомир Тодоров. Сред събраните улики и веществени доказателства. Повдигнатото обвинение срещу 22-годишният автор на престъпното деяние от лознишкото село Каменар е по чл.199 от НК. Има данни, че младежът е влязъл от Германия в България на 22 февруари тази година. Той не  е познат за полицията, няма криминални регистрации, нито глоби или санкции, уточни директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев. "Това е съвършено нелепо и безпричинно престъпление”, добави той.

Жертвата и извършителят не се познават, таксито е избрано на случаен принцип, но целта е била да се вземе оборота на шофьора. "В крайна сметка животът  му струва едни 20 лв”, каза пред медиите окръжният прокурор на Разград. Продължава работата по документиране на убийството. Назначени са експертизи на веществени доказателства, които да покажат има ли наличие на упойващи вещества. Предстои да бъде поискана постоянна мярка "задържане под стража” за 22-годишния мъж.

Водещи

Най-четени