40 села в Кърджалийско без ток заради силния вятър 25.10 | 12:55

Няма данни за щети и пострадали хора

От Ани Романова

Бурен вятър с пориви от 100 километра в час остави без ток над 40 села в област Кърджали. Няма данни за щети и пострадали хора. Бурята се разрази около полунощ и продължи близо 2 часа.

Една от общините без е ток е Черноочене. Според кмета Айдън Осман по-голямата част от потребителите са останали без захранване: "Токът прекъсна снощи в 22.30 часа. До 1.30 часа нямаше. Предполагам, че имаше аварийно изключване предвид бурята, защото на няколко пъти имаше включване и изключване, за да предпазят може би потребителите. В момента нямаме населени места без ток, така ми казаха дежурните. Място за притеснение няма при нас".

Без ток са били и голяма част от жителите на общините Крумовград и Ардино. Села в района на Кърджали и Момчилград също останаха на тъмно, предаде БНР.

Аварийните екипи работят от сутринта за отстраняване на повредите. Очаква се електрозахранването да бъде възстановено навсякъде до края на деня. За момента няма данни за нанесени от бурния вятър щети. Жълт код за силни ветрове е обявен днес в 14 области от Централна и Западна България, с изключение на София-град и Перник.

Очаква се поривите да достигат 20-25 метра в секунда. Към края на деня вятърът ще започне да отслабва.

Водещи

Най-четени