За лютеницата, традициите и още нещо 01.10 | 17:28

Вижте как в Пожарево приготвят зимнина

От Цанка Донкова

Времето захладня и хората започнаха да мислят за идващата зима. Обменят се рецепти за сладка, за туршии, за лютеници и други зимнини. Печат се чушки, варят се буркани и т.н.

Въпреки всичко нхякои от нас предпочитат да изберат по-лесния начин и само отскочат до супермаркета, където ще намерят всякакви буркани. Но все пак домашно приготвените неща са си най-добри.

Именно заради това в Пожарево се опитват да привлекат все повече хора сами да си приготвят зимнината. Кметът на селото - Горица Кръстанова е инициатор на полезно събитие.

То носи издайническото име Лютеницотерапия. Както споделят Горица и нейните помощници, идеята е не само да се запази традицията в приготвянето на лютеница, но и да се предостави възможност на хората от града да си припомнят онова, на което някога са ги научили собствените им баби.

Вижте как точно се случва магията на лютеницата в Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени