11 млади висшисти ще бъдат наети на работа в Търговищка област 25.07 | 15:56

Това ще стане по програмата "Старт на кариерата"

От Кремена Бедерева

Единайсет млади висшисти ще бъдат наети по програмата "Старт на кариерата" в Търговищка област, съобщи за БТА Ивелин Димитров, директор на бюрото по труда в Търговище.

Документи на младежи, които желаят да работят в публичната администрация, се приемат от 23 юли в бюрата по труда в цялата страна. Заявени са общо 850 работни позиции. Всяка от петте общините в Търговищка област е дала по една заявка по проекта, като единствено за община Търговище те са две.

В областната администрация работните места са две. Специалисти търсят и териториалните поделения на изпълнителни агенции и ведомства в областта. Повечето от местата в областната и в общинските администрации са за младежи, завършили стопански, правни, аграрни, урбанистични и педагогически науки, уточни Димитров.

В поделенията на централните ведомства се търсят историци, експерти по социални дейности и публична администрация, специалисти в областта на компютърните системи и технологии. Крайният срок за депозиране на документи за участие в проекта е 17 август.

Програмата "Старт на кариерата" дава шанс на млади висшисти да започнат работа и да натрупат трудов стаж по специалността си. Одобрените ще получават от държавата заплата от 400 лева в продължение на девет месеца.

Водещи