Държавата даде на „Пирогов“ 4.36 млн. за модернизация 19.12 | 13:32

С парите ще бъде закупено ново оборудване за клиниката по изгаряния

От iNews.bg

Днес с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4 358 000 лв. за пълното обновяване на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов” ЕАД (реанимация за деца и възрастни и операционен блок) с медицинско и немедицинско обрудване.

Благодарение на тази средства клиниката ще бъде осъвременена и ще добие нов, европейски облик и възможности, посочи изпълнителният директор на университетската спешна болница проф. д-р Асен Балтов.

Сградата е построена през 1976 г. Пациентите, които преминават годишно през звеното са над 5200, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 г.

В момента на сградата се извършва основен ремонт по програма Jessica – фонд за устойчиво градско развитие, включително и енергийна ефективност.

С отпускането на тези 4 358 000 лв.ще бъде затворен цикълът за пълно обновяване на Клиниката, изтъкна изпълнителния директор проф. Балтов. От името на цялото ръководство на лечебното заведение той изказва благодарност на Правителството и лично н аминистър-председателя Бойко Борисов. С тези средства екипът на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в"Пирогов” ще може да прилага по-успешно знанията и възможностите си, както и ще  подобри лечебния и възстановителен процес по време на болничния престой.

Водещи

Най-четени