Пак ще има зали за пушачи и непушачи 03.10 | 17:00

Отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да бъде факт преди зимата

От Кремена Бедерева

Отпадането на тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да бъде факт преди зимата. Това коментира за БТА заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Спас Панчев.

По думите му през ноември съответните законови изменения вече би трябвало да бъдат приети. Панчев каза, че вече има готови промени в Закона за здравето и от "Атака", и от Коалиция за България.

Предстои да обсъдим в парламентарната група и да внесем нашия проект, добави депутатът от левицата. По думите му би трябвало вече този въпрос да се реши, защото идва зима.

Идеята е в големите заведения за хранене да може да се пуши в обособените помещения с вентилация, обясни Панчев. Това е нещо като връщане на стария режим, който даваше възможност да се пуши в по-големи ресторанти с изградени зали за пушачи и непушачи, уточни той.

От левицата предлагат още в нощните заведения, барове и казина да се разрешава пушенето след 22:00 часа.

На нас ни се иска да отговорим на обещанието, което сме дали, че ще променим тази част от закона, да отговорим и на ресторантьорите, каза заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България.

Вече е студено и хората не могат да се хранят навън, където могат и да пушат, коментира Панчев.

Водещи

Най-четени