Четири полезни приложения за женско здраве, събрани на Framar.bg 26.07 | 13:45

От iNews.bg

Уверени сме, че наборът от тези инструменти може да бъде полезен за всяка жена – използвайте ги, за да обогатите информацията за вашето здравословно състояние. Не спирайте да се грижите за това винаги да поддържате високо качество на живот.

Днес ще ви разкажем за някои интересни инструменти, които могат да помогнат на всяка жена да научи повече са себе си и да вземе важни решения, свързани с нейното здраве. Ще си поговорим за телесното тегло и как да преценим дали е здравословно. Дали поемаме правилни количества и пропорции от различни хранителни добавки. Държим ли под контрол дните за овулация? Имаме ли ясна представа кога ще бъде термина на очакваната бременност?

Запознайте се с тях в следващите редове.

  • Ако не сте уверена, че вашето тегло е оптималното, често дълги месеци живеете, спазвайки всевъзможни диетични режими. Но всъщност знаете ли колко точно трябва да тежите? Индексът на телесната маса е съотношението между вашата височина и тегло, неговата стойност ще ви помогне да прецените дали живеете и се храните здравословно. В калкулатора на framar.bg е необходимо само да уточните ръст, тегло и да визуализирате компютърно моделирано копие на фигурата си. Пробвайте калкулатора, за да определите вашия индекс на телесната маса.

 

  • Всички знаят, че в основата на доброто здраве стои и правилното хранене, притежаващо много характеристики, една от които е добро съотношение на витамини и минерали. Това е особено важно за жената, чието тяло поне веднъж през живота ѝ в продължение на девет месеца е отговорно за още един живот. Често приемаме допълнителни дози витамини и минерали, под формата на различни суплементи. Кои са правилните комбинации, има ли такива, които могат да ви повлияят зле? Преди да приемем шепа хранителни добавки, трябва да проверим дали те не влизат в противоречие една с друга. Вижте калкулатора, който ще ви покаже взаимодействията между витамини и минерали.

 

  • Нормалната бременност може да продължи между 37 и 42 седмици. Всяка бременна жена очаква с трепет раждането на своето бебе и иска да знае кога ще дойде този момент. Калкулаторът за термина може да бъде в помощ на всяка бъдеща майка. С него лесно можете да сверите датата на бъдещото раждане. Възможни са разминавания – седмица по-рано или по-късно. Вижте калкулатора за термина.

 

  • Овулационният календар е от полза на всяко семейство, което желае да има дете. Ако се опитвате да заченете, трябва да разберете кои са дните, в които това е възможно – т.е. кои са дните, в които сте в овулация. Менструалният цикъл е различен за всички жени, може да има разлики дори в различните месеци при една и съща жена. Достатъчно е да въведете данни за това колко време обикновено продължава менструалният ви цикъл, за да определите най-плодородните си дни – това можете да направите през нашия калкулатор.

Тези приложения са удобни за използване в мобилен и стационарен режим. Те са разработени от екип на лекари и други специалисти и са полезни за всяка дама, която иска да знае повече за здравето си.

Водещи

Най-четени