Чума до Созопол! Труп на диво прасе престоя на плажа 12 часа, институциите нехаят 11.09 | 12:45

Подадохме сигнал още вечерта, но специалисти дойдоха едва на следващата сутрин. Не беше приятно почиващите да гледат трупа. Имаше и малки деца, бесни са летуващи на къмпинг "Градина"

От iNews.bg

Труп на диво прасе изхвърли морето на плажа между Черноморец и къмпинг Градина. Летовници се натъкнали на мъртвото животно и подали сигнал до институциите, каза водещият на "Тази сутрин" по бТВ Антон Хекимян.

Прасето е с тегло 130 кг. Изхвърлено е от течението. Взети са проби за изследване, а вероятната причина за смъртта му е болестта африканска чума, каза водещият. 

От Агенцията за безопасност на храните са изпратили пробите в лаборатория в София. Очакват се окончателните резултати. 

Повече от 12 часа трупът на прасето е бил на плажа, каза Татяна Томова.

"Видях прасето сутринта в 6:30 часа вчера и подадох сигнал. Не съм аз първата, която е подала сигнал", уточни тя.

Летовниците гледаха трупа с учудване и с отвращение, каза пък морски спасител. 

"Подадохме сигнал още вечерта, но специалисти дойдоха едва на следващата сутрин. Не беше приятно почиващите да гледат трупа. Имаше и малки деца", добави той.

"Да подадеш сигнал в 19 часа и да не се задействат институциите е несериозно. Това говори зле за тяхната организация", коментира спасителят.

Гледката беше доста неприятна за нас, сподели Веселина Тянева, която е служител на заведение на плажа.

"Дойдох на работа около 7:30 часа и видях трупа на прасето. Обадихме се на институциите и след около час и половина дойдоха служителите, които взеха проби. Сега очакваме да разберем от какво е умряло", добави тя. 

Преди година и половина имаше подобен случай с крава, каза още тя.

Водещи

Най-четени