Ален Делон се сбогува с киното 06.05 | 16:32

Жулиет Бинош ще партнира на легендарния актьор в последния му филм

От iNews.bg

Легендарната филмова звезда Ален Делон обяви, че е приел да изиграе последната си филмова роля, след която възнамерява да се оттегли окончателно от снимачната площадка. На кинофестивала в Лиеж символът на френската кинематография повдигна завесата около финалния си проект, като издаде, че ролята е била написана специално за него. Той ще изиграе мъж на своята възраст, който се влюбва в жена с близо 30 години по-млада от него, предаде dariknews.

Сюжет, който много напомня филма на Бертран Блие ”Нашата история”, който през 1985 г. донесе на Делон наградата Сезар. Този път в романтичната лента с нотки на трилър, режисирана от Патрис Леконт, партньорка на Делон ще бъде прекрасната Жулиет Бинош.

Иконата на седмото изкуство във Франция добави, че първоначално възлюбена във филма е трябвало да бъде Софи Марсо, но тя вече е била ангажирана. Въпреки това обаче той не скри афинитета си към Бинош като актриса и дори сподели, че "наистина много я харесва.

Очаква се премиерата на последния филм на 81-годишния Делон да бъде тази есен. За него това е първа кино изява от 2008 г. насам, когато той взе участие в приключенската комедия "Астерикс на Олимпийските игри”.

Водещи

Най-четени