Минеков: 33 млн. лв. са раздадени безпринципно през фонд "Култура" 17.11 | 13:30

Това, което видяхме за последните 6 месеца – абсолютно отсъствие за последните 12 години, неясна политика по отношение на националната култура, неясно финансиране, политическо субсидиране, раздаване на средства по партиен начин, раздаване на средства в медии

От iNews.bg

Отпускат се 18 млн. лв. за филмови продукции. Това обяви на брифинг след заседанието на Министерския съвет министърът на културата Велислав Минеков. Същите тези средства ще могат да бъдат разходвани и през 2022 година.

"Смятам, че очакващите да започнат продукции в киното ще бъдат достатъчно щастливи и доволни", каза Минеков.

Министърът обяви в какво състояние е намерил Министерство на културата.

"Свидетел съм на корупция, на абсолютно безпринципно раздаване на 33 млн. лв. през фонд "Култура", каза той.

"Това, което видяхме за последните 6 месеца – абсолютно отсъствие за последните 12 години, неясна политика по отношение на националната култура, неясно финансиране, политическо субсидиране, раздаване на средства по партиен начин, раздаване на средства в медии, медийни услуги, което е подкупване на медии, много щети по отношение на паметници на културата", допълни проф. Минеков.

Заяви, че сигналите са внесени в прокуратурата. Имало е сериозна акция по спасяване на гробницата в Караново и е възможно да получим средства отвън за спасяването й.

Водещи

Най-четени