Над 200 души изпратиха Буги Барабата в последния му път 25.07 | 13:45

Само месец преди изненадващата кончина на Буги Барабата, групата му записа нов албум, който се очаква да излезе до края на август

От iNews.bg

Десетки близки и приятели изпратиха в последния му път Буги Барабата, предаде БГНЕС. Близо 200 човека почетоха паметта на известния блус музикант, който неочаквано почина в нощта на събота срещу неделя на 58-годишна възраст.

Марио Събев, както е истинското му име, е основател на "Бараби Блус Бенд” и бе легендарен водещ на шоуто "Буги Тайм" по Z-Rock. Активната му музикална кариера започна през 1993 година. Оттогава Буги Барабата бе част от рок живота на столицата, участва в редица рок фестивали в цялата страна. Автор е на всичките песни в шестте албума на "Бараби Блус Бенд": "Песни от гаража", "Лоши времена", "Срещу вятъра", "18 карата кал", "Без право на обжалване" и "Бесните кучета на блуса".

Само месец преди изненадващата кончина на Буги Барабата, групата му записа нов албум, който се очаква да излезе до края на август. Сред опечалените днес бе Васко Кръпката, добър приятел на Буги Барабата, който е съавтор на знаменитата му песен "Няма бира”.

За покойния Георги Минчев Буги написа песента "Равносметка”. Поклонението се проведе в черквата на гробищата в "Бакърена фабрика", на него присъстваха рокери, известни музиканти, колегите му от радио Z-Rock и фенове на творчеството му.

Водещи

Най-четени