Обвиниха комика Джим Кери за смъртта на приятелката му 20.09 | 18:45

Според прокуратурата той е дал свръхдозата "Перкосет" на Катриона Уайт

От iNews.bg

Комикът Джим Кери ще се яви в съда по обвинения за смъртта на бившата си приятелка Катриона Уайт, която почина от свръхдоза лекарства миналия септември. Делото е заведено от съпруга на покойната Марк Бъртън, който твърди, че Кери я е снабдил със смъртоносните вещества, предаде "Ройтерс".

Кери нарече делото "ужасен срам" и добави, че "има моменти в живота, когато трябва да се изправиш и да защитиш честта си от злото в света". Обвинението срещу него е, че "възползвайки се от огромното си състояние и влияние, той е успявал да получи изключително пристрастяващи, достъпни единствено с рецепта и в този случай смъртоносни лекарства, които после е разпространявал на други".

30-годишната Катриона Уайт, която работеше като гримьор, бе открита мъртва в дома си в Лос Анджелис през септември миналата година. Полицията заключи, че тя се е самоубила.

Бъртън твърди, че Кери е получил легално обезболяващите "Перкосет", "Амбиен" и "Пропранол", които дал на Уайт, въпреки да знаел, че тя страда от депресия и преди се е опитвала да отнеме живота си.

1780159

Според обвинението по това време актьорът и покойната отново са имали връзка. Освен това Кери не е заплатил разходите за погребението й, както бил обещал пред журналисти, "за да изглежда щедър".

"Перкосет" бе и едно от лекарствата, открити в дома на починалия от случайна свръхдоза певец Принс. То съдържа фентанил - наркотик, 50 пъти по-силен от хероина, отговорен според американските власти за "епидемия от свръхдози" в САЩ.

В отговор Кери пише: "Няма да търпя безсърдечния опит аз или жената, която обичах, да бъдем експлоатирани. Проблемите на Кет съществуваха и преди нашата среща и за съжаление тъжният край бе отвъд нашия контрол. Надявам се, че някой ден хората ще престанат с опитите да изкарват пари от случката и ще я оставят да почива в мир."

Зведата от "Ейс Вентура Зоодетектив", "Шоуто на Труман" и многобройни комедии от последните 20 години има зад гърба си два брака и 5-годишна връзка с модела на "Плейбой" и тв водеща Джени Макарти, приключила през 2010 г. Кери имаше едногодишна връзка и с колежката си Рене Зелеуегъл.

Според клюкарския сайт TMZ комикът и Катриона са се разделили седмица преди самоубийството й.  

Водещи

Най-четени